Skip to content

Ons verhaal

Hoe het begon

In 2010 begon Bakker Ben aan zijn grote droom: een eigen bakkerij starten. Een lange zoektocht naar het perfecte pand eindigde in Aalst. Bakker Ben nam bakkerij Van Cauter over in de Kwalestraat. Hij verhuisde dan ook van Destelbergen naar het appartement boven de winkel.

Wat een hulp!

Van in het begin kreeg Ben de onvoorwaardelijke steun van zijn fantastische ouders: Marc en Rosita. Twee hardwerkende mensen die nog regelmatig helpen in de winkel én in het atelier.

Ons Ann ...

Bakker Ben werkte van in het begin met grote passie voor zijn producten, maar er ontbrak een belangrijke schakel in het verhaal … een goeie verkoopster. Dankzij het bord op de stoep waar op te lezen stond ‘full time verkoopster’ gezocht, kwam ons Ann zich aanbieden. Er was meteen een klik tussen Ben en Ann en ze mocht onmiddellijk starten. Sindsdien is zij het hart van onze winkel. Zonder haar zou bakkerij De Wilde niet zijn wat het nu is: een warme plaats met veel aandacht voor elke klant. Samen bouwden ze een mooie zaak uit.

Achter de schermen

In 2014 ging Valerie eens koekjes halen bij de bakker die in dezelfde fitness kwam trainen als zij. Ann en Rosita, het dynamisch duo dat toen de winkel vulde, riep haar dolenthousiast naar achter. Valerie is er sindsdien niet meer weg geraakt en ze staat nog steeds in voor alles wat er achter de schermen voor een bakkerij te regelen valt.

Familiebedrijf

Bakker zijn zit hier in het bloed. Wendy, de zus van Bakker Ben, vervolledigde in 2022 ons team. Ze is patissière van opleiding en kreeg de kans om bij enkele topzaken in België ervaring op te doen. Ze stelde een volledig assortiment aan verfijnde patisserie zelf samen en sleutelt er nog steeds aan wanneer ze niet tevreden is. Wendy komt ons wekelijks versterken.

Onze dromen achterna ...

Bakker Ben en Valerie begonnen na enkele jaren samen te mijmeren over een plek voor alle mooie en lekkere producten die hij maakt. Een plek die past bij ons Ann die intussen onze plusmama is geworden. Ze begonnen samen aan een lang traject van plannen smeden (en ook plannen wijzigen en weer veranderen). Ze omringden zich met de juiste bondgenoten om hun dromen te verwezenlijken.